نوشته شده توسط : سهیل

مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش پرورش از تمدید مهلت ثبت نام در بیستمین فراخوان ملی پرسش مهر تا 12 دی ماه خبر داد.

به گزارش تیزلند، به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، علی رمضانی با اشاره به تمدید مهلت ثبت‌نام در بیستمین فراخوان ملی پرسش مهر، اظهار کرد: با توجه به تعطیلی مدارس در برخی از شهرها به علت آلودگی هوا و همچنین درخواست استان‌ها و به‌منظور فراهم کردن شرایط و زمان مناسب برای خلق آثار ارزشمندتر، زمان ثبت‌نام دانش آموزان و معلمان تا پایان روز پنج‌شنبه 12 دی‌ماه سال جاری تمدیدشده است.

وی افزود: انتظار می‌رود اطلاع‌رسانی به شکل مطلوب برای دانش آموزان و معلمان هنرمند سراسر کشور توسط ادارات کل استان‌ها انجام شود.

مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی خاطرنشان کرد: ثبت‌نام در این فراخوان از طریق سامانه همگام انجام می‌شود و دانش آموزان و معلمان می‌توانند با مراجعه به سامانه همگام به نشانی hamgam.medu.ir برای ثبت‌نام در این فراخوان اقدام کنند.

مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش پرورش بابیان اینکه موضوع بیستمین فراخوان ملی پرسش مهر ریاست جمهوری «مدرسه شاد دلپذیر و پرنشاط» است، گفت: دانش آموزان سراسر کشور در 20 رشته و گرایش مختلف و فرهنگیان نیز در 16 رشته و گرایش می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند.



:: برچسب‌ها: پرسش مهر , همگام , بیستمین فراخوان ملی پرسش مهر , آلودگی هوا , وزارت آموزش و پرورش ,
:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 دی 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سهیل
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دولت را مکلف کردند تا حداکثر تا پایان سال تحصیلی 1398 - 1399 کلیه واحدهای آموزشی تحت مدیریت خود را منحصرا به دو صورت دولتی و غیردولتی اداره کنند.
 

به گزارش تیزلند، به نقل از خبرگزاری ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند. در ادامه پیشنهاد الحاقی احمدی لاشکی و سید حمایت میرزاده به این طرح بررسی شد و با 157 رای موافق به تصویب رسید.

براساس این ماده الحاقی دولت (وزارت آموزش و پرورش) مکلف است حداکثر تا پایان سال تحصیلی 1398 – 1399 کلیه واحدهای آموزشی تحت مدیریت را منحصرا به دو صورت دولتی و غیردولتی اداره کند به گونه‌ای که به جز مدارس استثنایی، مدارس دولتی متنوع در کشور نباشد و ملاک ثبت نام در مدارس دولتی متناسب با فاصله محل سکونت با مدرسه باشد.

براساس تبصره این ماده تاسیس هر نوع مدارس خاص صرفا با مجوز مجلس شورای اسلامی امکان‌پذیر است. آیین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر تا مدت سه ماه با پیشنهاد آموزش و پرورش به تصویب هیات دولت می‌رسد.

احمدی لاشکی در توضیح پیشنهاد خود برای الحاق این ماده بیان کرد: امروز مهم‌ترین مشکل کشور وجود انواع مدارس است؛ پولدارها در یک طرف قرار گرفته و بی‌پول‌ها در سوی دیگر هستند. در هیچ کجای دنیا بیش از دو دسته مدارس وجود ندارد.

وی در ادامه اظهار کرد: ما امروز شاهد مدارسی با عنوان «شاهد، هیات امنایی، نمونه مردمی، سمپاد، تیزهوشان، فرهنگیان» هستیم. امروز آموزش و پرورش ما به سمت ناعدالتی پیش رفته است. براساس آخرین آمارها در متوسطه دوم در استان سیستان و بلوچستان بیش از 80 درصد افراد ترک تحصیل می‌کنند، چرا که جایگاهی برای خود در آموزش کشور نمی‌بینند.

محمدرضا صباغیان در موافقت خود با این پیشنهاد بیان کرد: امروز از هدف تعلیم و تربیت فاصله گرفته‌ایم و به سمت تجاری‌ سازی مدارس رفته‌ایم. امروز عده‌ای با پول در بهترین مدارس و با بهترین امکانات تحصیل کرده و عده‌ای آنچنان در ضعف و بی‌پولی هستند که از تحصیل جا می‌مانند. برای یکبار هم که شده باید این معضل حل شود. در هیچ کجای دنیا وجود 24 نوع مدرسه مرسوم نیست.

نادر قاضی‌پور در موافقت با این پیشنهاد اظهار کرد: امروز عده‌ای آموزش و پرورش را محل تجارت کرده‌اند. آموزش و پرورش باید اسلامی باشد. بعضا شاهد هستیم که یک فرد با پرداخت 50 تا 60 میلیون تومان در مدرسه‌ای خاص ثبت نام می‌کند. این تبعیض‌ها در آموزش و پرورش اسلامی معنایی ندارد. امروز در شهر تهران اگر یک دانش آموز یک دقیقه دیرتر به مدرسه برود با پیامک به اولیای او اطلاع می‌دهند، اما در شهرستان‌ها اگر یک بچه دو روز هم پیدایش نباشد کسی پیگیر او نیست. عده‌ای در مدارس لوکس با عناوین مختلف تحصیل می‌کنند و با پرداخت پول‌های میلیونی جلو می‌روند. مگر حکومت ما ساسانی یا شاهنشاهی است؟ آموزش و پرورش نباید محل درآمد افرادی خاص باشد.

در ادامه نمایندگان ماده 5 طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند.

براساس این ماده تبصره ماده پنج قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب 1387.2.25 با اصلاحات و الحاقات بعدی لغو می‌شود و ماده واحده قانون الحاق چهار تبصره به ماده 18 قانون تشکیل شورای های آموزش و پرورش استان‌ها، شهرستان‌ها و مناطق کشور مصوب 1379.2/21 احیا می‌شود و در بند 3 ماده 13 قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها، شهرستان‌ها و مناطق کشور مصوب 1372.10.26با اصلاحات و الحاقات بعدی عبارت (3 درصد) جایگزین عبارت تا (5 درصد) شد.



:: برچسب‌ها: سمپاد , وزارت آموزش و پرورش , مدارس دولتی , دانش آموزان مدارس استعداد های درخشان , اساسنامه سمپاد , اعلام نتایج کنکور ,
:: بازدید از این مطلب : 64
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 آبان 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سهیل
در حالی که قرار است تنوع مدارس طبق مصوبه مجلس کاهش یابد، برخی مدارس خاص در این مسیر بلاتکلیف هستند.
 

 

به گزارش تیزلند، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، منوی رنگارنگ مدارس، موضوعی تکراری اما پر از حاشیه که سال‌هاست برای کاهش آن حرف و حدیث‌های بسیاری از آموزش و پرورش گرفته تا خانه ملت وجود دارد تا اینکه در نهایت دو روز پیش مصوبه‌ای مبنی بر کاهش تنوع مدارس به دو نوع دولتی و غیردولتی تصویب شد و منتظر نظر شورای نگهبان است. کاهش تنوعی که هرچند زمزمه‌های آن از بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری امسال مجدد شدت گرفت اما در اقدامی ناگهانی و در روزهایی که آموزش و پرورش در طرح‌های جدید بهارستانی‌ها پر رنگ شده بود، مصوب شد.

حالا این مصوبه جدید برای کاهش تنوع مدارس سوالات بسیاری را به دنبال دارد، منوی پر رنگ و لعابی که تا پیش از این هم در قالب دولتی و غیردولتی فعالیت می‌کردند اما شرایط خاص خود را داشتند حالا معلوم نیست چه سرنوشتی دارند.

کاهش تنوع مدارس، سمپاد را تحت تاثیر قرار داد

همین چند روز پیش بود که در نهایت بعد از یکسال انتظار، رئیس جمهور اساسنامه تبدیل مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان را به سازمان امضا کرد؛ اقدامی که بعد از سال‌ها تضعیف سمپاد انتظار می‌رفت گامی برای رشد و به تبع آن ارتقای جایگاه نخبگانی کشور باشد. اما مصوبه مجلس مبنی بر کاهش تنوع مدارس، سمپاد را هم تحت تاثیر قرار داد و چنانچه فرض بر این باشد که مطابق با طرح اولیه مجلس، سمپاد صرفا مدرسه عادی دولتی باشد، جایگاه همان 2 درصد واقعی نخبه در کشور تحت تاثیر قرار می‌گیرد. همان گروهی که بارها و بارها مورد تایید و تاکید مقام معظم رهبری بودند و طبق فرمایش اخیر ایشان، جوانِ نخبه، پاره تن ایران عزیز ماست و برای رفع مشکلات نخبگان باید سند راهبردی امور نخبگان را کاملاً جدی اجرا و پیگیری کرد.

طرحی شتاب زده در کمین نخبگان

براساس آنچه کارشناسان حوزه تعلیم و تربیت معتقدند سمپاد به تدریج گام های اولیه برای رونق را در پیش گرفته است اما مصوبه اخیر مجلس برای کاهش تنوع ضمن آنکه اقدامی شتاب زده برای سمپاد بود، مسیری بهتر پیش می‌گرفت اگر با هماهنگی بیشتر آموزش و پرورش و در قالب یک لایحه از دولت به مجلس می‌رفت. در شرایطی که نطفه های پیشرفت سمپاد جوانه زده بود؛ مصوبه مجلس تصوراتی که برای پیشرفت این نهاد انتظار می‌رفت کمرنگ کرده است. از طرفی دیگر وقتی مدرسه ای پشتوانه 20 ساله دارد، حذف آن با مقاومت اجتماعی رو به رو خواهد شد، همانطور که در ماجرای حذف کنکور، علی رغم گذشت 8-7 سال، همچنان این شرایط وجود دارد.

کاهش تنوع و ارتقای کیفیت مدارس دولتی!

مدارس دولتی این روزها در مواردی به عنوان آخرین گزینه برای تحصیل دانش آموزان مطرح هستند و برخی علت این موضوع را کاهش کیفیت این مدارس به دلیل تنوع می‌دانند، در حالی که در نگاهی عمیق تر وقتی مدرسه با مشکلات اعتباری، تخصیص نیافتن سرانه و مشکل نیروی انسانی مواجه است، مسائلی بنیادینی را می‌توان برای این مسئله در نظر گرفت و صرفا تنوع مدارس عامل آن نیست.

مدارسی مانند سمپاد یا مدارس استثنایی با توجه به نوع جامعه مخاطب آن شرایط خاصی را می‌طلبد که در مدارس سمپاد اساسنامه و ساختار در شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش و پرورش مطرح است.

اساسنامه سمپاد، کشتی نجات جامعه نخبگانی

برخی از کارشناسان و فعالان در عرصه فعالیت نخبگان معتقدند؛ حالا که سمپاد به تدریج رویکرد تغییر مسیر را پیشه کرده است، تصویب اساسنامه سمپاد نه تنها تناقضی با مصوبه مجلس ندارد بلکه می تواند این مدارس را تقویت کند اما مشروط بر آنکه تعامل هیئت امنا و مجلس را به دنبال داشته است.

حال که اساسنامه سمپاد امضا شد باید دید مراحل اجرایی کار کی به ثمر می‌رسد تا گام‌های بعدی سمپاد بهتر از قبل پیش رود، هرچند مشکلی که در این میان وجود دارد، نگاه به اساسنامه سمپاد است که با تاکید مقام معظم رهبری به امضا رسید و از درون آموزش و پرورش این اقدام چندان پررنگ نبود و اکنون نگرانی بر سر همکاری آموزش و پرورش با جامعه نخبگانی و سمپاد است.

کاهش تنوع مدارس بعد از مدت‌ها کلید خورد اما حذف برخی مدارس از قبیل سمپاد بدون آنکه پیش آگهی در این مورد تاکنون مطرح باشد، نگرانی های بسیاری از سرانجام این طرح آن هم در ضرب الاجل یک‌ساله در نظر گرفته شده برای آن، به دنبال دارد.



:: برچسب‌ها: سمپاد , وزارت آموزش و پرورش , مدارس دولتی , دانش آموزان مدارس استعداد های درخشان , اساسنامه سمپاد , اعلام نتایج کنکور ,
:: بازدید از این مطلب : 67
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 آبان 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سهیل
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مصوبه مجلس برای کاهش تنوع مدارس منجر به تقویت مدارس دولتی می شود، گفت: طبق این مصوبه تمام انواع مدارس دولتی خاص از سمپاد تا نمونه دولتی حذف می شوند.
 

پایانی بر تنوع مدارس؛ سمپاد هم حذف می شود
به گزارش تیزلند، به نقل از خبرگزاری تسنیم،  جبار کوچکی‌نژاد درباره مصوبه مجلس برای حذف تنوع مدارس اظهار کرد: با مصوبه روز گذشته مجلس تنوع مدارس در کشور کاهش پیدا می‌کند و براین اساس مدارس نمونه دولتی، هیئت امنایی و استعدادهای درخشان منحل شده و دو نوع مدرسه دولتی و غیردولتی خواهیم داشت و فعالیت هر نوع مدرسه به جز آن غیرقانونی است.

وی افزود:‌ از این به بعد ایجاد هرنوع مدرسه خاص نیاز به مجوز مجلس دارد و براین اساس وزارت آموزش و پرورش باید مدارس را به گونه‌ای تاسیس کند که یا دولتی باشند یا غیردولتی.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره مزایای کاهش تنوع مدارس گفت: کاهش تنوع مدارس قطعاً به نفع دانش‌آموزان است چرا که در گذشته مدارس دولتی خاص که امکانات بیشتری داشتند میزبان گروه خاصی از دانش‌آموزان بودند اما با حذف این تنوع، تمام مدارس دولتی می‌شوند و دانش‌آموزان می‌‌توانند با توجه به محدوده جغرافیایی محل زندگی در آنجا ثبت‌نام کنند و دیگر شروط خاصی برای ثبت‌نام نخواهند داشت.

کوچکی‌نژاد مطرح‌کرد: تنوع مدارس در کشور بسیار بالاست مدارس بسیار بالاست و آموزش‌‌و پرورش نمی‌تواند به مدارس دولتی بپردازد بنابراین نیاز است تنوع مدارس را کم کرد تا دانش‌آموزان مختلف کنار هم بنشینند و با هم یاد بگیرند.

 



:: برچسب‌ها: حذف تنوع مدارس , وزارت آموزش و پرورش , مدارس سمپاد , نمونه دولتی , دانش آموزان مدارس سمپاد ,
:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 آبان 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سهیل
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دولت را مکلف کردند تا حداکثر تا پایان سال تحصیلی 1398 - 1399 کلیه واحدهای آموزشی تحت مدیریت خود را منحصرا به دو صورت دولتی و غیردولتی اداره کنند.
به گزارش تیزلند، به نقل از خبرگزاری ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند. در ادامه پیشنهاد الحاقی احمدی لاشکی و سید حمایت میرزاده به این طرح بررسی شد و با 157 رای موافق به تصویب رسید.

براساس این ماده الحاقی دولت (وزارت آموزش و پرورش) مکلف است حداکثر تا پایان سال تحصیلی 1398 – 1399 کلیه واحدهای آموزشی تحت مدیریت را منحصرا به دو صورت دولتی و غیردولتی اداره کند به گونه‌ای که به جز مدارس استثنایی، مدارس دولتی متنوع در کشور نباشد و ملاک ثبت نام در مدارس دولتی متناسب با فاصله محل سکونت با مدرسه باشد.

براساس تبصره این ماده تاسیس هر نوع مدارس خاص صرفا با مجوز مجلس شورای اسلامی امکان‌پذیر است. آیین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر تا مدت سه ماه با پیشنهاد آموزش و پرورش به تصویب هیات دولت می‌رسد.

احمدی لاشکی در توضیح پیشنهاد خود برای الحاق این ماده بیان کرد: امروز مهم‌ترین مشکل کشور وجود انواع مدارس است؛ پولدارها در یک طرف قرار گرفته و بی‌پول‌ها در سوی دیگر هستند. در هیچ کجای دنیا بیش از دو دسته مدارس وجود ندارد.

وی در ادامه اظهار کرد: ما امروز شاهد مدارسی با عنوان «شاهد، هیات امنایی، نمونه مردمی، سمپاد، تیزهوشان، فرهنگیان» هستیم. امروز آموزش و پرورش ما به سمت ناعدالتی پیش رفته است. براساس آخرین آمارها در متوسطه دوم در استان سیستان و بلوچستان بیش از 80 درصد افراد ترک تحصیل می‌کنند، چرا که جایگاهی برای خود در آموزش کشور نمی‌بینند.

محمدرضا صباغیان در موافقت خود با این پیشنهاد بیان کرد: امروز از هدف تعلیم و تربیت فاصله گرفته‌ایم و به سمت تجاری‌ سازی مدارس رفته‌ایم. امروز عده‌ای با پول در بهترین مدارس و با بهترین امکانات تحصیل کرده و عده‌ای آنچنان در ضعف و بی‌پولی هستند که از تحصیل جا می‌مانند. برای یکبار هم که شده باید این معضل حل شود. در هیچ کجای دنیا وجود 24 نوع مدرسه مرسوم نیست.

نادر قاضی‌پور در موافقت با این پیشنهاد اظهار کرد: امروز عده‌ای آموزش و پرورش را محل تجارت کرده‌اند. آموزش و پرورش باید اسلامی باشد. بعضا شاهد هستیم که یک فرد با پرداخت 50 تا 60 میلیون تومان در مدرسه‌ای خاص ثبت نام می‌کند. این تبعیض‌ها در آموزش و پرورش اسلامی معنایی ندارد. امروز در شهر تهران اگر یک دانش آموز یک دقیقه دیرتر به مدرسه برود با پیامک به اولیای او اطلاع می‌دهند، اما در شهرستان‌ها اگر یک بچه دو روز هم پیدایش نباشد کسی پیگیر او نیست. عده‌ای در مدارس لوکس با عناوین مختلف تحصیل می‌کنند و با پرداخت پول‌های میلیونی جلو می‌روند. مگر حکومت ما ساسانی یا شاهنشاهی است؟ آموزش و پرورش نباید محل درآمد افرادی خاص باشد.

در ادامه نمایندگان ماده 5 طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند.

براساس این ماده تبصره ماده پنج قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب 1387.2.25 با اصلاحات و الحاقات بعدی لغو می‌شود و ماده واحده قانون الحاق چهار تبصره به ماده 18 قانون تشکیل شورای های آموزش و پرورش استان‌ها، شهرستان‌ها و مناطق کشور مصوب 1379.2/21 احیا می‌شود و در بند 3 ماده 13 قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها، شهرستان‌ها و مناطق کشور مصوب 1372.10.26با اصلاحات و الحاقات بعدی عبارت (3 درصد) جایگزین عبارت تا (5 درصد) شد.

 



:: برچسب‌ها: وزارت آموزش و پرورش , مدارس خاص , هیات امنایی , سمپاد , تیزهوشان , ,
:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 مهر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سهیل
به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، اساسنامه «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان» توسط رئیس جمهور برای ابلاغ به دستگاه ها، امضا شد.

 به گزارش تیزلند، به نقل از خبرگزاری فارس، شناسایی و فراهم‌آوردن زمینه‌های رشد دانش‌آموزان دارای استعداد برتر، برنامه‌ریزی مناسب برای حضور دانش‌پژوهان کشور در عرصه‌های جهانی و حمایت از پژوهش‌های علمی مربوط به شناسایی و پرورش دانش‌آموزان صاحب استعداد برتر از جمله وظایفی است که در این اساسنامه به آن اشاره شده است.

همچنین در این اساسنامه هدف از تاسیس «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان» [تعیین خط‌مشی، برنامه‌ریزی، پشتیبانی و نظارت بر شناسایی، هدایت و تربیت استعدادهایبرتر کشور در دوره تربیت رسمی و عمومی] عنوان شده و همچنین خاطرنشان شده است که «رئیس سازمان که بالاترین مقام اجرایی سازمان است، به پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش و تایید هیات‌ امنا انتخاب و با حکم وزیر آموزش و پرورش برای مدت 4 سال منصوب می‌شود».

متن کامل این اساسنامه به شرح ذیل است:

اساسنامه «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان»

(جلسه 813 شورای عالی انقلاب فرهنگی)

مقدمه

به‌منظور تحقق «عدالت آموزشی» در نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی و تحقق امر خطیر شناسایی، هدایت و تربیت صاحبان استعدادهای برتر برای پرورش نخبگان آینده کشور؛ در چارچوب اسناد بالادستی به ویژه سند ملی نخبگان و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، اساسنامه «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان» به شرح ذیل به تصویب رسید:

فصل اول: کلیات

ماده1: شخصیت حقوقی و نام

سازمان دارای شخصیت حقوقی مستقل است و به صورت موسسه آموزشی و پژوهشی دولتی وابسته به وزارت آموزش و پرورش و منحصراً بر اساس مقررات این اساسنامه اداره می‌شود. نام سازمان عبارت است از «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان» که از این پس در این اساسنامه به‌اختصار «سازمان» نامیده می‌شود.

ماده2: هدف

هدف از تاسیس سازمان، عبارت است از تعیین خط‌مشی، برنامه‌ریزی، پشتیبانی و نظارت بر شناسایی، هدایت و تربیت استعدادهای برترکشور در دوره تربیت رسمی و عمومی.

ماده3: وظایف

1- شناسایی و فراهم آوردن زمینه‎ های رشد و ارتقای فرهنگی، پژوهشی و علمی استعدادهای برتر دانش‎ آموزان در سراسر کشور

2- برنامه‌ریزی مناسب برای حضور دانش‎ پژوهان کشور در عرصه‎ های علمی پژوهشی جهانی

3- تقویت معرفت و تربیت دینی، اعتلای هویت اسلامی ـ ایرانی و ارتقای دل‌بستگی ملی دانش‌آموزان صاحب استعدادهای برتر

4- هدایت تحصیلی و شغلی دانش‌آموزان صاحب استعدادهای برتر برای رفع نیازها و اولویت‌های علمی، فناوری، فرهنگی، ادبی، هنری و مدیریتی کشور

5- شناسایی، حمایت و استفاده از روش‌های بهره‌مندی از ظرفیت نهادهای مردمی و غیردولتی واجد شرایط به ویژه فارغ‌التحصیلان سمپاد

6- حمایت از پژوهش‌های علمی در زمینه‌های مربوط به شناسایی و پرورش دانش‌آموزان صاحب استعدادهای برتر

7- آموزش و ارتقای توانمندی کارشناسان و معلمان در راستای شناسایی و پرورش دانش‌آموزان صاحب استعدادهای برتر

8- تالیف، تدوین و انتشار آثار مکتوب و محصولات چندرسانه‌ای آموزشی برای ارتقای سطح علمی معلمان و دانش‌آموزان صاحب استعدادهای برتر

9-کمک به تامین امکانات مادی و کمک‌آموزشی برای دانش‌آموزان مستعد محروم و وابسته به خانواده‌های کم بضاعت و مستضعف

فصل دوم: ارکان

ماده4: ارکان

سازمان دارای ارکان زیر است:

1- هیات امنا.

2- رئیس سازمان.

ماده5: هیات امنا

هیات امنا، عالی‌ترین مرجع سازمان در زمینه تعیین خط‌مشی‌ها و تصمیم‌گیری‌های کلان و دارای کلیه اختیارات قانونی در حدود اهداف و وظایف سازمان و اداره امور آن است. ریاست هیات امنا بر عهده وزیر آموزش و پرورش است.

ماده6: ترکیب هیات امنا

1- وزیر آموزش و پرورش (رئیس هیات امنا)

2- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یا معاون ایشان

3- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا معاون ایشان

4- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

5- معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان

6- رئیس سازمان برنامه و بودجه یا معاون ایشان

7- یک نماینده از مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه

8- دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش

9- رئیس سازمان (دبیر هیات امنا)

10 الی 13- دو نفر از شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور و دو نفر از فارغ‌التحصیلان مدارس سمپاد.

تبصره 1: اعضای حقیقی(ردیف 10 الی 13) به پیشنهاد رئیس و اعضای هیات امنا و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و با تصویب این شورا به مدت چهار سال انتخاب خواهند شد. انتخاب مجدد اعضای حقیقی بلامانع است.

تبصره 2: یک نفر از شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور و یک نفر از فارغ‌التحصیلان مدارس سمپاد مذکور در بند 10 الی 13 از میان بانوان انتخاب می‌شوند.

ماده7: وظایف هیات امنا

1- تایید رئیس سازمان که از سوی وزیر آموزش و پرورش پیشنهاد می‌شود

2- تعیین خط مشی‎های سازمان

3- بررسی و تصویب برنامه‌های راهبردی بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه مدت، بودجه و ترازنامه سالانه سازمان

4- تصویب ساختار و نمودار سازمانی، ضوابط مالی و معاملاتی و آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی سازمان

5- بررسی و تایید مقررات و آیین‌نامه‌های خاص آموزشی و پرورشی مربوط به شناسایی و پرورش دانش‌آموزان صاحب استعدادهای برتر به‌ویژه مدارس استعدادهای درخشان

6- تصمیم‌گیری در مورد عضویت سازمان در مجامع و سازمان‌های بین‌المللی

7- نظارت بر حسن اجرای مفاد اساسنامه سازمان و برنامه‌های مصوب

8- پیشنهاد اصلاح یا تغییر مفاد اساسنامه به شورای عالی انقلاب فرهنگی

9- بررسی و اتخاذ تصمیم در مورد پیشنهادهای رئیس سازمان یا پیشنهادهایی که از جانب دست‌کم سه نفر از اعضای هیات امنا ارائه شده باشد.

10- انتخاب حسابرس و استماع گزارش سالانه

ماده 8:

جلسات عادی هیات امنا، حداقل سالی دوبار، به دعوت رئیس هیات امنا تشکیل می‌شود. جلسات با حضور حداقل دو سوم از اعضای هیات امنا رسمیت می‌یابد و تصمیمات با رای موافق اکثریت اعضای حاضر در جلسه معتبر است.

تبصره: جلسات فوق‌العاده هیات امنا برحسب ضرورت، با پیشنهاد رئیس سازمان یا رئیس هیات امنا و یا سه نفر از اعضای هیات امنا و با دعوت رئیس هیات امنا تشکیل می‌شود.

ماده 9:

مصوبات هیات امنا، با امضای رئیس هیات امنا جهت اجرا به سازمان و در صورت ضرورت به دیگر زیرمجموعه‌های وزارت آموزش و پرورش ابلاغ می‌شود.

ماده 10: رئیس سازمان

رئیس سازمان که بالاترین مقام اجرایی سازمان است، به پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش و تایید هیات امنا انتخاب و با حکم وزیر آموزش و پرورش برای مدت 4 سال منصوب می‌شود. رئیس سازمان باید دارای صلاحیت اخلاقی، علمی، آموزشی و اجرایی باشد.

ماده 11: وظایف رئیس سازمان

1- اداره و هدایت امور سازمان و نظارت بر حسن اجرای فعالیت‌های آن در چارچوب اساسنامه، ضوابط و مقررات مصوب هیات امنا

2- نصب و عزل در چارچوب آیین‌نامه‌های مصوب سازمان با رعایت قوانین و مقررات

3- تهیه و تنظیم برنامه و بودجه سالانه سازمان و ارائه آن در جلسات هیات امنا

4- تهیه و تنظیم ضوابط اداری و مالی، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی و مقررات و آیین‌نامه‌های آموزشی و پرورشی سازمان و ارائه آن در جلسات هیات امنا

5- نمایندگی سازمان در کلیه مراجع اداری و قضایی با حق توکیل غیر برای استیفای حقوق سازمان در حدود مقررات

6- حفظ و حراست اموال و دارایی‌های منقول و غیرمنقول سازمان

7- ارائه گزارش سالانه از فعالیت‌های سازمان به هیات امنا

8- ارائه ترازنامه و صورت منابع و مصارف سالانه سازمان به هیات امنا

9- پیشنهاد اصلاح یا تغییر مفاد اساسنامه به هیات امنا و پی‌گیری آن پس از تایید هیات امنا برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی

10- پیگیری و اجرای سایر مصوبات هیات امنا

11- امضای کلیه اسناد و اوراق تعهدآور سازمان

فصل سوم: امور مالی

ماده 12: بودجه و منابع مالی

بودجه سازمان از محل ردیف‌های بودجه کل کشور و کمک‌ها و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی، اعم از دولتی و غیردولتی، تامین خواهد شد.

تبصره1: سازمان می‌تواند از محل منافع حاصل از موقوفات در نظر گرفته شده برای امور صاحبان استعدادهای برتر، برای برنامه‌های حمایتی و هدایتی خود استفاده نماید.

تبصره2: دستگاه‌های اجرایی می‌توانند در قالب مقررات قانونی مورد عمل، قسمتی از اعتبارات یا درآمد اختصاصی سالانه خود را برای کمک به سازمان اختصاص دهند.

تبصره 3: هدایای شخصیت‌های حقیقی و حقوقی به سازمان و درآمدهای حاصل از فعالیت‌های موسسات و مراکز وابسته به سازمان و نیز مبالغی که به پیش‌نهاد رئیس سازمان و تصویب هیات امنا از دانش‌آموزان و کارآموزان و سایر افرادی که به آنها خدمتی ارائه می‌شود اخذ می‌گردد، به‌عنوان درآمد اختصاصی تلقی شده و مطابق آیین‌نامه مالی سازمان هزینه خواهد شد.

ماده13: معافیت از مقررات عمومی

سازمان براساس آیین‌نامه‌ها و مقررات مالی و معاملاتی خاص مصوب هیئت امنا، بدون الزام به رعایت قانون محاسبات عمومی و سایر قوانین و مقررات مالی و معاملاتی اداره خواهد شد.

فصل چهارم: سایر مقررات

ماده 14: اموال و دارایی‌ها

اموال منقول و غیرمنقول و دارایی‌ها و حقوق و سایر امکانات سازمان، متعلق به دولت است که درصورت انحلال سازمان، به وزارت آموزش و پرورش تحویل خواهد شد.

تبصره 1: انحلال و یا ادغام سازمان با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی امکان‌پذیر خواهد بود.

تبصره 2: هرگونه انتقال و جابه‌جایی اموال منقول و غیرمنقول سازمان به سایر نهادها، باید قبلاً به تصویب هیات امنا برسد.

ماده 15:

به منظور پشتیبانی علمی و تخصصی از سازمان و تامین خدمات پژوهشی، آموزشی و پرورشی مورد نیاز، باشگاه دانش‎پژوهان جوان به‌صورت موسسه‎ای غیر دولتی و هیات امنایی و براساس اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی ظرف مدت شش ماه از تاریخ ابلاغ این اساسنامه تاسیس و اداره خواهد شد.

ماده 16: اصلاح یا تغییر اساسنامه

هرگونه اصلاح یا تغییر در مفاد این اساسنامه، فقط از طریق راهکارهای ذیل انجام می‌پذیرد:

1- به پیشنهاد و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی

2- به پیشنهاد هیات امنای سازمان و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی

ماده 17:

این اساسنامه مشتمل بر یک مقدمه، 4 فصل، 17 ماده و 8 تبصره، در جلسه 813 شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.



:: برچسب‌ها: سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان , هدایت و تربیت استعدادهای برتر , استعداد برتر , عدالت آموزشی , تربیت رسمی و عمومی ,
:: بازدید از این مطلب : 102
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 مهر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سهیل

10 مهارتی که کودکان پیش دبستانی باید یاد بگیرند

 
برخی از مهارتها هستند که  کودکان قبل از اینکه وارد مدرسه شده و تحت آموزشهای مدرسه قرار بگیرند باید آموزش ببیند. بیشتر این مهارتها نیز میتواند توسط والدین در منزل  به کودکان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم آموزش داده شود.در زیر به برخی از مهارتهایی که کودکان باید در آنها مهارت پیدا کنند اشاره شده است.

 1- مدت زمان توجه : یکی از سخت کارها برای کودکان فراگیری توانایی ساکت ماندن و توجه کردن برای چند دقیقه است . این مهارتی است که می تواند باعث موفقیت کودکان در مدرسه شود.

2 – مهارت خواندن قبل از مدرسه : براساس نظریه دکتر کن گریزل از دانشگاه ویساکنسین ؛ توانایی یک کودک در مهد کودک و کلاسهای اول مدرسه در تشخیص کلمات وصدای آنها ،صداهایی که می تواند با دستکاری و تغییرات آنها کلمات جدیدی خلق کرد (در حقیقت توانایی ترکیب صداها و درست کردن کلمات ) در مهارتهای خواندن کلمات قبل از مدرسه نقش بسزایی دارد. در حقیقیت کودکان باید درک ارتباط بین اصوات و حروف مربوط به آنها را یاد بگیرند.و قادر به ترکیب کردن صداها و درست کردن کلمات کوتاه باشند. (تشخیص بسیاری از حروف اضافه و ضمایر و رابط مانند از،بعضی،برای،اینها و آنها و مواردی از این قبیل.)

 
پیش دبستان
 

3- مهارت نوشتن : خط خطی کردن کاغذ توسط کودک می تواند برای شما بی اهمیت باشد ولی در حقیقت این فعالیت شروع توانایی نوشتن برای کودک شماست.

4- مهارت ریاضی : درک ، شمردن و تشخیص اعداد قبل از مدرسه به یادگیری و مهارت پیدا کردن در ریاضی مدرسه کمک خواهد کرد.

5- مهارت گوش دادن : پیش دبستانی ها باید مهارتهایی را در یادگیری بهتر گوش دادن ،چگونه درست گوش دادن و درک توضیحات و دستورالعمل ها را فرا بگیرند.

6- مهارت حل مشکل : مهارتهای حل مشکل به همان اندازه که در تحصیلات آکادمیک مهم است در زندگی ما نیز مهم است . یک کودک پیش دبستانی باید به مهارت حل مشکل دست پیدا کند. عروسک های آموزشی و فعالیت ها و بازهای اینچنینی می تواند بهترین ابزار برای آموزش این مهارت به کودکان باشند.

7- مهارت برقراری ارتباط : مهارت ابراز احساسات و اعلام کردن نیاز ها و پرسیدن سوال از مهارتهای اساسی هستند که در موفقیت های بعدی در زندگی نقش مهمی دارد.
پیش دبستان

8 – خلاقیت : به گفته " Dr. Ashfaq Ishaq " موسس بنیاد بین المللی هنرهای کودک ؛
نفش حیاتی خیال پردازی، اکتشاف و خلاقیت در آموزش های کودک می تواند شروع یک راه پر از موققیت باشد. با قرار دادن ابزارها و فرصتهای زیاد جهت بازی هنری و خلاقانه برای کودک می توان این مهارت را در کودکان پرورش داد.

9  - مهارتهای اجتماعی : یادگیری مهارتهای اجتماعی یکی از راههای موفق شدن  در محیط مدرسه برای کودکان می باشد که در بیشتر مواقع این مهارت بسیار ساده نادیده گرفته می شود.

10  - مهارتهای حرکتی  : یادگیری مهارتهایی مانند کار با قیچی و کاردستی می توانند به کودکان در رشد  مهارتهای حرکتی و موفقیت در پروژه های پیچیده در آینده کمک کند.


:: برچسب‌ها: موفقیت , کاردستی , خلاقیت در آموزش , مهارت نوشتن , مهارت حل مشکل , کودک پیش دبستانی , مهارت برقراری ارتباط ,
:: بازدید از این مطلب : 121
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 شهريور 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سهیل

داوطلبانی که قصد تحصیل در مدارس سلام را دارند، ابتدا موظف هستند در تاریخ تعیین شده به سایت مراجعه کنند و فرایند پیش ثبت نام مجموعه مدارس سلام 98 – 99 را به انجام رسانند. پس از انجام ثبت نام، متقاضیان باید در زمان مشخص برای شرکت در آزمون ورودی مدرسه سلام شرکت کنند. پس از قبولی در آزمون ورودی، دانش آموز می تواند به تحصیل در این مدارس بپردازد.

بنابراین متقاضیان می توانند با توجه به مقطع تحصیلی خود در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم برای ثبت نام مجموعه مدارس سلام 98 – 99 اقدام نمایند. دقت داشته باشید که مجموعه مدارس سلام در دوره متوسطه اول دارای 14 مدرسه، در دوره متوسطه دوم دارای 18 مدرسه و در مقطع پیش دبستانی و دبستان دارای 11 مدرسه می باشد.

شرایط ثبت نام مجموعه مدارس سلام 98 – 99

مجموعه مدارس سلام جزو آن دسته از مدارسی است که فقط دانش آموزانی که از نظر سطح علمی در درجه بالایی قرار دارند را مورد پذیرش قرار می دهد. بنابراین دانش آموزان برای اینکه بتوانند در آزمون ورودی مجموعه مدارس سلام 98 – 99 ثبت نام کنند، باید از معدل بالایی برخوردار باشند. به طور کلی می توان گفت داشتن معدل بالا یکی از شرایط ثبت نام مجموعه مدارس سلام 98 – 99 می باشد.

پس از ثبت نام، متقاضیان باید در آزمون ورودی مدارس سلام شرکت کنند و امتیاز مورد نظر را برای پذیرش کسب کنند. یکی از ویژگی های تحصیل در مدارس سلام، پرداخت شهریه می باشد. از اینرو داوطلبانی که قصد تحصیل در این مدارس را دارند برای ثبت نام و تحصیل ملزم به پرداخت هزینه می باشند. جهت ثبت نام مجموعه مدارس سلام 98 – 99، باید در تاریخ مقرر وارد سایت www.salamsch.com شوید و گام به گام ثبت نام خود را انجام دهید. برای آگاهی از زمان ثبت نام مجموعه مدارس سلام 98 – 99 همین حالا وارد کانال مشاور گروپ شوید.

 

 



:: برچسب‌ها: مدارس سلام , مجموعه مدارس سلام , آزمون ورودی , دوره متوسطه دوم , مقطع پیش دبستانی ,
:: بازدید از این مطلب : 103
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 شهريور 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سهیل

یکی از ویژگی های منحصر به فرد انسان ها داشتن توانایی ذاتی و استعداد در یک زمینه خاص است. بر اساس تحقیقات دانشمندان هیچ کس بی استعداد نیست و هر کس در زمینه ای مستعد است. استعداد به معنای آمادگی ذاتی فرد است که یادگیری را تسهیل و تسریع می کند. توفیق هر جامعه ای در گرو شناسایی ، هدایت و حمایت و بهره گیری بهینه از استعدادهای آن جامعه است چرا که مهمترین بخش نیروی انسانی در هر جامعه ای استعدادهای نهفته آن

است. اصولاً اگر رشته و شغل آینده بر اساس استعداد واقعی و درونی فرد انتخاب شود می تواند زمینه ساز پیشرفت و موفقیت وی در آینده باشد. یکی از مهمترین راها های سنجش استعداد استفاده از آزمون های معتبر روانی است که باید در شرایط ویژه و زیر نظر متخصص مربوطه انجام گیرد. بر اساس نظر روانشناسان خود فرد بهترین کسی است که آگاه بر استعدادهای درونی خویش است اما والدین و اطرافیان نیز می توانند به ابعادی از استعدادهای درونی ه

ر فرد دست یابند که می توان از آنها بعنوان مشاور و یک نیروی کمکی در کشف استعدادها کمک گرفت. استعداد از دیدگاه های مختلف به انواع گوناگونی تقسیم می شود که بطور کلی می توان موارد زیر را نام برد :

۱- استعداد علمی – آموزشی : یا استعداد تحصیلی که مهمترین معیارهای سنجش آن می توان نمرات سال های قبل از تحصیل در دانشگاه خصوصاً نمرات امتحان های نهایی فرد را نام برد.

۲- استعدادهای مکانیکی – صنعتی : این استعداد شامل فعالیت هایی نظیر درک و روابط فضایی و حرکت دست ها و انگشتان است. افرادی که از این نوع استعداد برخوردارند معمولاً کسانی هستند که قدرت خلاقه ی شگرفی در طراحی سیستم های علمی و صنعتی دارند.
۳- استعداد هنری : استعداد قبل آز آنکه به علم و دانش مربوط باشد به توان روحی و ذوق درونی شخص مرتبط است. هنرهای هفتگانه همگی منشعب از این استعداد قوی در وجود انسان بوده اند. این استعداد معمولاً از اوایل دوران کودکی خود را به صورت های مختلف خصوصاً علاقه به هنرهای تجسمی نشان می دهد. افراد دارای این نوع استعداد معمولاً روح لطیف تری نسبت به دیگران دارند و حساس تر هستند.

۴- استعداد ادبی : این نوع از استعداد که بیشتر در قالب استعداد هنری وجود دارد در نویسندگان و شاعران یافت می شود و بیشتر به ذوق هنری در حیطه کلمات و فهم متون ادبی مربوط می گردد.

۵- استعداد کلامی : این نوع از استعداد که بیشتر در معلمان ، نویسندگان و خبرنگاران وجود دارد با عواملی نظیر قدرت درک و بیان مطالب و شیوه انتقال ارتباط پیدا می کند. اصولاً تحقیقات قبل از دانشگاه پرورش دهنده استعداد علمی آموزشی است و در بسیاری از مواقع دیگر سایر استعدادهای فرد در ورطه فراموشی فرو می افتد لیکن در جهت شناخت و کشف نوع استعداد در هر فرد راه های بسیاری وجود دارد که به چند نوع از آنها اشاره می شود :

الف) رغبت در کار : یکی از راه های کشف استعداد این است که فرد بررسی انجام دهد که در چه کارهایی تمایل و رغبت بیشتری دارد. به عبارت دیگر از انجام دادن چه کارهایی احساس خستگی و ملالت کمتری بر انسان وارد می شود. بعنوان مثال فردی که تمایل فراوانی به کار با ماشینهای برقی و تعمیر وسایل خانگی دارد و وقت بسیاری را بدون خستگی و با رغبت بسیار زیاد صرف این گونه مورد می کند استعداد مکانیکی – صنعتی او در سطح بالایی است یا اینکه

فردی که وقت فراوانی را بدون خستگی به شعر خواندن و بررسی متون ادبی گذشتگان اختصاص می دهد و تا کنون دهها بیت شعر سروده است استعداد ادبی شگرفی دارد همچنین است در مورد شخصی که روزها و شب ها بی وقفه نقاشی می کشد و بارها در مجامع هنری صاحب عناوین مهمی شده است نشان می دهد که استعداد هنری بالایی دارد.

ب) موفقیت های قبلی : در نظام تعلیم و تربیت ، موفقیت آن درجه از پیشرفت را گویند که فرد به تناسب توانایی های خود به آن رسیده باشد. یکی از راههای تعیین استعداد توجه به موفقیت های قبلی فرد است. بعنوان مثال شخصی که در مسابقات سراسری و المپیادهای علمی در رشته ریاضیات موفق شده است استعداد فراوانی در زمینه ریاضیات دارد. کسانی که در مسابقات قرآنی و یا نهج البلاغه جزو برگزیدگان جهانی قرار می گیرند ، از استعداد فراوانی در زمینه علوم دینی و معارف اسلامی برخوردارند.

ج) آزمون های روایی معتبر : یکی دیگر از راههای ارزیابی استعداد استفاده از آزمون ها زمانی موثق و قابل استناد است که آزمون برای جامعه مورد نظر استاندارد شده باشد و زیر نظر یک روانشناس برجسته انجام شود. این آزمونها انواع مختلفی دارند می توان برای سنجش نوع استعداد خود توسط این آزمونها به مرکز مشاوره محل تحصیل خود یا مراکز علمی مشاوره که بصورت دولتی و خصوصی و معتبر در سطح کشور فعالیت می کنند مراجعه نمود.

د) سوابق تحصیلی : نمرات درسی در بعضی از موارد بعنوان یک معیار نسبی ارزشیابی در سنجش استعداد مورد استفاده قرار می گیرند. بعنوان مثال فردی که در کلیه مقاطع تحصیلی دارای نمره بالایی در درس فیزیک بوده است و علاقه زیادی به این درس دارد یقیناً استعداد علمی زیادی در این زمینه دارد و در صورت ادامه تحصیل در رشته فیزیک در دانشگاه می تواند موفقیت های فراوانی را کسب کند. البته به علت اینکه سؤالات امتحان در اکثر موارد بر اساس اصول خاص تهیه سؤال طرح نمی شوند نتایج قابل استنادی بعنوان معیار ارزیابی ندارند. در امتحانات نهایی و سراسری سعی می شود سؤالات علمی تر و اصولی تر طرح می گردد. لذا نتایج این امتحانات می تواند بیشتر بیانگر استعداد فرد در حوزه مشخصی از علوم باشد.

رشته و شخصیت
شخصیت به معنای نحوه رفتار فرد و ترکیبی از خصوصیات اجتماعی ، جمعی و ذهنی شخص است. رفتاری که از هر کس بروز می کند گویای شخصیت اوست. انسان ها از نظر ویژگی های شخصیتی با یکدیگر تفاوت دارند. انتخاب رشته تحصیلی و شغل آینده نیز به نوعی به شخصیت انسان بستگی دارد. تطابق بین شخصیت و رشته تحصیلی باعث سازگاری و پیشرفت می شود و به سلامت روانی و خلاقیت هر چه بیشتر شخص می انجامد بسیاری از رشته های

دانشگاهی شخصیت های ویژه ای را می طلبند. اگر فردی با بدنی ضعیف و روحیه ای آرام و قدی کوتاه وارد دانشکده افسری شود که نیاز به قدرت روانی و بدنی دارد انتخاب صحیحی انجام نداده است. فردی که دارای شخصیتی عاطفی و احساساتی است و تحمل دیدن خون و درد کشیدن بیمار را ندارد اگر وارد رشته پزشکی شود در نهایت نمی تواند پزشک موفقی گردد. همچنین است در مورد فردی که بسیار حساس و عاطفی است و به احساسات درونی بسیار متکی می باشد و رشته ناوبری و فرماندهی کشتی را انتخاب می کند. یقیناً این چنین فردی در رشته تحصیلی و در نهایت در کار خود موفق نخواهد شد. بسیاری از روانشناسان معتقدند که اساس شکل گیری شخصیت تجاربی است که فرد طی سالهای اولیه زندگی کسب می کند. و شکل گیری شخصیت ارتباط

مستقیمی با وضعیت اجتماعی دارد. با این حال می توان شخصیت انسان ها را در ۶ نوع خلاصه نمود که عبارتند از شخصیت های : واقع گرا ، اجتماعی ، معنوی ، سنتی ، هنرمند و بی باک.
* واقع بینی در امور ، مهارت های صنعتی و مکانیکی ، تفکر علمی ، قدرت بینی ، جدیت در کار ، علاقه و هماهنگی در کارها از ویژگی های افراد « واقع گرا » است. این افراد بیشتر به مشاغلی روی می آورند که به مهارت های فنی نیاز دارد و اگر با مشکلی نیز مواجه شوند راه حل های علمی برای حل آن مشکل جستجو می کنند.

* افراد دارای شخصیت « اجتماعی » در ایجاد و حفظ روابط انسانی مهارت خاصی دارند. این افراد روحیه شرکت در فعالیت های جمعی و گروهی را دارند و اغلب نقش معلمی و استادی را ترجیح می دهند. افرادی مسئول و انسان دوست هستند و تمایلی به شرکت در کارهای بدنی سازمان یافته ندارند.
* افراد دارای شخصیت « معنوی » از انجام امور پیچیده ای که به تفکر نیاز دارد لذت می برند و خلاق ، کم رو ، محتاط و مستقل می باشند. از دیگر ویژگی های این گروه قدرت استدلال ، تفکر و سازمان دهی است. این افراد گاهی به رویا پردازی در مورد آینده خود می پردازند و کمتر تمایل به تغییر رشته تحصیلی خود دارند.

* افراد دارای شخصیت « سنتی » تمایل زیادی به نظم و تربیت دارند. به فعالیت های بدنی و اجتماعی رغبت چندانی نشان نمی دهند. بسیار محتاط بوده ، احترام خاصی برای حفظ قوانین مقررات قائلند.

* افراد دارای شخصیت « هنرمند » به نظم و تربیت رغبت ندارند. در روابط خود بسیار عاطفی و حساس اند و مسایل فردی و اجتماعی خود را با ارائه آثار هنری نمایش می دهند. با دیگران به خوبی روابط اجتماعی مطلوب برقرار می سازند و به راحتی از احساسات درونی خود صحبت می کنند.
* افراد دارای شخصیت « بی باک » بسیار ماجراجو و اجتماعی اند. در روابط خود با دیگران سلطه گر و قدرت طلبند و می کوشند تا رهبری هر گروهی را بدست گیرند. به هرگونه خطری تن در می دهند و در گویایی مهارتی فوق العاده دارند.

اصولاً با بررسی زندگی گذشته و مشاهده رفتار هر فرد می توان غلبه یکی از انواع شخصیت های فوق الذکر را مشخص نمود. از دیدگاه روانشناسان امکان دارد انسان ها ترکیبی از چند مورد از شش ویژگی فوق را با هم داشته باشد. با این حال آزمون های روانی معتبر علمی در شناخت ویژگی های شخصیتی وجود دارد که می توان به نتایج آن ها استناد نمود. امر مسلم این حقیقت است که پس از شناخت شخصیت اگر مبادرت به انتخاب رشته های متناسب با ابعاد درونی خود نمایید ، مطمئناً آینده علمی و شغلی درخشانی خواهید داشت و از زندگی خود احساس رضایت کاملی خواهید نمود.
الف) راه های کسب شناخت

اصولاً هر چه آگاهی و بینش فرد نسبت به رشته ها بیشتر باشد انتخاب رشته وی واقعی تر و منطقی تر خواهد بود. صاحبنظران مسایل آموزشی معتقدند که انتخاب رشته نیست که در ظرف چند روز اتفاق بیافتد . بلکه این امر سیری دامنه دار منطقی را می طلبد که از سالها قبل در دوران مدرسه و متوسط شکل گرفته است .بطور کلی می توان از منابع زیر بعنوان شناخت کمک گرفت :
* ۱- مشاوره با افراد بصیر و آگاه ، معلمان و مدیران مدرسه ، مشاوران مراکز معتبر و آموزشی و استفاده از نظر والدین و بستگان که اطلاعات اجتماعی و شغلی بالایی دارند.
* ۲- بهره گیری از نظرات فارغ التحصیلانی که در همان رشته مشغول به کارند و نظر خواهی از اساتید دانشگاه ها مفید می باشد .
از منابع شناخت علاوه بر اینکه می توان از نوع رشته اطلاعاتی کسب نمود ، از نوع مدرسه و امکانات آن شرایط هر محل تحصیل نیز اطلاعاتی کسب می شود . از آنجا که انتخاب رشته انتخاب آینده زندگی است لذا از هم اکنون باید به مشورت با افراد صلاحیت دار و منابع مطمئن پرداخت و پس از آن تصمیم نهایی و قطعی را اتخاذ نمود . در انتخاب رشته تمامی رشته هایی را که انتخاب می کنید باید مورد تائید شما باشد و برای اولویت بندی هر کدام از آنها باید توجیه

مناسبی داشته باشید آنچه دیگران می گویند را نباید بدون تفکر عمیق پذیرفت . نظرات دیگران هر چه باشد صرفا باید جنبه راهنمایی داشته باشد و تصمیم گیری نهایی باید از ترکیب چندین عامل مختلف و توجه به عوامل درونی و بیرونی و پس از شناخت کامل و با توجه به شانس قبولی بر عهده شخص شماست.
علاقه و رغبت
آنچه که شما توصیه می شود این است که دانش آموزان می بایست رشته های انتخابی خود را به ترتیب علاقه مندی در فرم انتخابی رشته درج نمایند. مطلب مهمی که در این توصیه کوتاه به چشم می خورد ، پر نمودن فرم انتخاب رشته به ترتیب « علاقمندی » است. اصولا علاقه به معنی ترجیح میان اشیاء مختلف هنگام تصمیم گیری است . به عبارتی دیگر علاقه نوعی انگیزه بالفعل است . علاقه و رغبت یاد گرفتنی هستند و بر اثر تعامل با محیط خارج حاصل می شوند.

علاقه زمانی بوجود می آید که انسان چیزی را دوست بدارد ، آن را مورد توجه قرار می دهد ، درباره آن بیاندیشد و از آن لذت ببرد و نتایج تحقیقات مختلف نشان می دهد که هر آنچه سن فرد بالاتر می رود ، رغبت ها و علایق وی توسعه بیشتری می یابند و به واقعیت نزدیک می شوند . علاقه و رغبت هوش و استعداد را نیز تحت تاثیر قرار می دهد بطوری که اگر فردی انگیزه ی کاذبی در انتخاب رشته داشته باشد علایق وی نیز بطور کاذب تغییر خواهد یافت . به عنوان مثال فردی ممکن است در اثر القاء دیگران نسبت به یک رشته خاص بصورت کاذب علاقمند شود و آن را بعنوان ادامه تحصیل انتخاب کند ولی پس از فارغ التحصیلی متوجه شود که رشته با روحیات و منطبق نبوده است . متاسفانه در میان جامعه ما در اثر باورهای غلط بعضی از افراد ، علاقمندی کاذبی نسبت به رشته هایی همانند علوم پزشکی ، مهندسی ، حقوق ، و… وجود دارد.

بر اساس شواهد موجود در مراکز مشاوره یکی از مهمترین مسایلی که برای دانشجویان مشکلات روحی مختلف ایجاد می کند نداشتن علاقه به رشته تحصیلی است در بیشتر موارد به عدم آشنایی آنها در زمان انتخاب رشته بر می گردد . اگر رشته تحصیلی بر علایق و رغبت ها واقعی فرد منطبق نباشد ، دانشگاه علاوه بر اینکه نمی تواند موجب ارتقاء فکری و شخصیتی در او شود بلکه باعث خستگی روحی و جسمی در او می گردد.



:: برچسب‌ها: استعداد تحلیلی , استعداد تحصیلی , توانایی ذاتی , آزمون سنجش , ,
:: بازدید از این مطلب : 98
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 شهريور 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سهیل

رشته ادبیات و علوم انسانی چگونه است؟

دانش آموزانی که وارد رشته علوم انسانی می شوند باید توانایی بالایی دردروس ادبیات و زبان فارسی و عربی و مطالعات داشته باشند. علاوه بر توانایی بالا و نمرات خوب در این درس ها، علاقه به این دروس و لذت بردن از آنها نیز اهمیت زیادی دارد. نکته دیگر اینکه دانش آموزانی که رشته علوم انسانی را انتخاب می کنند و می خواهند از طریق آن به شغل آینده خود دست پیدا کنند، باید بدانند که صرفا اخذ دیپلم علوم انسانی نمی تواند هدف نهایی باشد و دانش آموزان پس از اخذ دیپلم باید وارد دانشگاه شده و حداقل مدرک کاردانی یا کارشناسی را اخذ نمایند. البته آنها می توانند بعدا وارد تحصیلات تکمیلی شده و تا کارشناسی ارشد و بعد دکترا و حتی پسادکترا ادامه تحصیل دهند. 

 

کدام دانش آموزان بهتر است رشته علوم انسانی را انتخاب کنند؟

دانش آموزی که رشته علوم انسانی را می خواهد به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب می کند، بهتر است از ویژگی های زیر برخوردار باشد تا در پس از این انتخاب به موفقیت دست یابد:

  1. نمرات بالا در دروس ادبیات و عربی و مطالعات
  2. استعداد بالا در روابط اجتماعی
  3. علاقمندی به مشاغل اداری و آموزشی

 

چه درس ها و کتاب هایی در رشته علوم انسانی وجود دارند؟

مانند همه رشته های دیگر دبیرستان و متوسطه دوم، رشته علوم انسانی نیز دارای دو دسته دروس و کتاب است:

  1. دروس تخصصی علوم انسانی
  2. دروس عمومی

دروس عمومی موجود در رشته علوم انسانی با همه رشته های دیگر مشترک است و تفاوت فقط در دروس تخصصی است.

ادامه تحصیل دانشگاهی در رشته ادبیات و علوم انسانی به چه صورتی است؟

دانش آموزان پس از اتمام پایه دوازدهم می توانند در کنکور سراسری ادبیات و علوم انسانی شرکت نمایند. رشته های دانشگاهی قابل انتخاب در گروه آزمایشی ادبیات و علوم انسانی را می توان به ۴ مقطع تحصیلی تقسیم کرد:

  1. کاردانی
  2. کارشناسی
  3. کارشناسی ارشد پیوسته

معمولا اغلب رشته های تحصیلی گروه آزمایشی ادبیات و علوم انسانی در دانشگاه پس از کنکور سراسری، در مقطع کارشناسی هستند اما برخی از آنها نیز به صورت کاردانی، کارشناسی ارشد پیوسته و دکترای پیوسته هستند. مدت تحصیل در این مقاطع تحصیلی دانشگاهی به صورت زیر است:

  1. کاردانی (تقریبا دو سال)
  2. کارشناسی (تقریبا چهارسال)
  3. کارشناسی ارشد پیوسته (تقریبا ۵ سال)

 

رشته های دانشگاهی رشته ادبیات و علوم انسانی کدام اند؟

گروه آزمایشی ادبیات و علوم انسانی به پنج زیرگروه تقسیم می شود که به تناسب رشته های موجود در آنها، ضرایب دروس تخصصی تغییر می کند. برخی از رشته ها کاملا تخصصی بوده و صرفا از ادبیات و علوم انسانی می توان به آنها راه یافت اما برخی از دیگر رشته ها با سایر گروه های آزمایشی، مشترک هستند.



:: برچسب‌ها: انتخاب رشته , علوم انسانی , دروس تخصصی , مقاطع تحصیلی , ,
:: بازدید از این مطلب : 103
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 شهريور 1398 | نظرات ()